muutamat ovat kyselleet reseptiä suklaakakkuun mitä meillä on joskus ollut tarjolla, tässä se nyt vihdoin ja viimein tulee:) voin kertoa että tämä jos mikä onkin oikein SUKLAAKAKKU ja ERITTÄIN hyvää! tämän reseptin on itsekehitellyt eräs Seinäjokinen nainen:)

SUKLAAKAKKU:
kakkupohja:
4,5 dl hienoasokeria
150g voita
3 munaa
1,2 dl kaakaojauhetta (ei siis kaakaojuomajauhetta)
1,5 dl kiehuvaa vettä
1,5 tl soodaa
2 dl piimää tai jugurttia
6 dl vehnäjauhoja

sekoita kaakaojauhe kiehuvaan veteen ja anna kiehua hetken(huom sekoitus).jätä seos jäähtymään.
Vaahdota rasva,sokeri ja munat.Sekoita jäähtyneeseen kaakaovesiseokseen sooda ja lisää se ja piimä
rasva-muna-sokeriseokseen vuorotellen jauhojen kanssa sekoittaen hyvin mutta varoen sitkistymistä.
Kaada seos korppujauhoitetuun vuokaan ja paista 175 asteessa reilun tunnin. Kokeile kypsyyttä esim.tulitikulla.
Anna kypsän pohjan jäähtyä hetken vuoassa ja kumoa se sitten ritilälle jähtymään.
Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan(kerrokseen)

Suklaakuorrutus:
200g voita
200g tummaa suklaata(esim fazerin premium)
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
6 dl tomusokeria

Sulata rasva ja suklaa mikrossa, varo kuumentamasta liikaa. Vatkaa munat,lisää voi-suklaaseos vähitellen
koko ajan sekoittaen.Vatkaa joukkoon vanilja-ja tomusokeri.
Levitä seosta kerrosten väliin ja kuorruta kakku myös päältä ja sivuilta. jos kuorrutus jähmettyy, lämmitä sitä varovasti. Kakku saa mielellään mehevöityä 1 vuorokauden ennen tarjoilua. Kakun voi myös koristella
esim. suklaalehdillä tai kahvipapumakeisilla.